Smörj formen vik strömmings/sillfileerna och lägg tätt i formen. Rör om och bred över fisken. Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar
Förra veckan gick det dock åter uppåt, värken avklingade, orken infann sig igen ochmed den matlagningslusten och det stod en sillalåda (strömmingslåda) och väntade på herr Mårtensson när han äntrade köket på kvällen
Blanda moset medkaviarochdill. Skala äggen och mosa dem med en gaffel. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper eller en skärbräda
Kläm ut en rak sträng medkaviar på strömmingen och rulla ihop. Lägg den med köttsidan upp. Tag ut den efter halva tiden och häll på "geggan" av tomatpure, chilisås, mjölk ochdill
Blanda tomatpuré med grädde och häll över blandningen. Skölj strömmingsfiléerna och låt dom rinna av. Lägg köttsidan uppåt på en skärbräda, lägg på fyllning och rulla ihop strömmingen
Servera strömmingslådan kall eller varm med kokt potatis och knäckebröd. Rulla fileerna med skinnsidan utåt och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form