Skölj av och skala svartrötterna. ) När svartrötterna gått färdigt torkas de av. 2 svartrötter av jämnstor storlek 150+25 g smör (osaltat) 3 portabellosvampar 3 schalottenlökar 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 5 dl vispgrädde oxalis campanula (frivilligt) romanescokål 1 dl torkad svart trumpetsvamp eller annan valfri svamp Gör så här. Sedan får svartrötterna bada i sous viden i 84 grader under ungefär en timme. (Saknar man en sous vide så koka upp vatten, tillsätt svartrötterna och låt sedan sjuda i cirka 10 minuter. Jag röker mina svartrötter i cirka 45 minuter. 2 svartrötter av jämnstor storlek 150+25 g smör (osaltat) 3 portabellosvampar 3 schalottenlökar 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 5 dl vispgrädde oxalis campanula (frivilligt) romanescokål 1 dl torkad svart trumpetsvamp eller annan valfri svamp Gör så här