Kampanjen innefattar en enklare märkning som restauranger kan sätta på sina menyer och rätter när de håller sig inom planetens ramar, genom att klimatpåverkan är låg och den biologiska mångfalden stöttas
Menyn för morgondagen är. Finns det egen mat för julgransplundringar. Jag har inte hört talats om det, fast det beror kanske på att jag inte varit i Sverige tillräckligt länge
Dryckesmenyn var som ni säkert förstår rätt stor och den bestod av olika öl från medlemsföretagen. Tisdagen den 17 Mars hade jag och Jonas F den stora förmånen att bli inbjudna till Sveriges Bryggeriers 130 års jubileum. Sveriges Bryggerier är den svenska bryggerinäringens branschorganisation och den bildades redan 1885 för att i första hand arbeta med retursystem för flaskor, och för rimliga skatter på ölet och svagdrickan. Det var en helt lysande meny komponerad av Klas Lindberg som vann årets kock 2012
Man får varor som räcker för en fyrarätters meny, (några färska, som ex ruccola får man komplettera med men det är inte många) Och man kan välja bort det också
Mia har då och då skrivit om arbetet på sin blogg och nyligen kunde man höra henne i ett ljuvligt samtal med Birgitta Rasmusson (redaktör för Sju sorters i evigheters evigheter) i Meny i P1
Min nyfikenhet har dock en gräns, kanske går gränsen vid den meny jag såg när jag och sonen besökte Naturhistoriska museet förra veckan, menyn som den svenska sydpolsexpeditionen åt i början av 1900-talet, fångade mitt intresse, vad sägs om