Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera med exempelvis klyftpotatis, sallad, smörstekt svamp och en sås som man gör av den mustiga skyn i lergrytan
Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig. Häll lite vatten i botten på formen och lägg den mitt i ugnen för gräddning
Men jag vet ju att Patrik långkör högrev med ett förträffligt resultat, jag har haft tillfälle att smaka på en bloggträff, och så hittade jag ett recept på ugnsstekt prime rib* i Ad hoc at home som kanske kunde passa, det fick bli något stekaktigt
Sätt in steken i stekgrytan eller placera steken den i en rymlig, ugnsfast form eller en långpanna. Krydda steken med salt och peppar och bryn den runt om i en klick smör i en stor stekgryta eller stekpanna
Skär fisken i lagom bitar, salta och peppra och stek i smör och olja. Börja med att hacka oliver, torka i ugn 150 grader, cirka 30-40 minuter, de ska vara torra men inte uttorkade, kör i mixer, inte för fint. Hacka löken samt skiva purjon tunt stek i olja, tillsätt tomaterna i klyftor, koka i cirka 30 minuter, tillsätt vinet och skaldjursfonden under tiden
Lägg steken i en ugnsfast form. Ta en ugnsfast form. stek. Det är förvisso bara lördag idag, men jag ville dela med mig av receptet redan idag så ni hinner handla ingredienser ifall ni vill göra denna goda söndagsstek imorgon
Lägg potatisskivorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek kotletterna på båda sidor på medelvärme