Vetemjöl brödsirap recept

Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 2 dl ljus brödsirap. ca 15 dl vetemjöl
Bikarbonatsbröd med valnötter

Bikarbonatsbröd med valnötter

Rågmjölet, vetemjölet, salt & bikarbonat. brödsirap. 3 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser, alltså
Kryddburkens vörtbröd med julmust

Kryddburkens vörtbröd med julmust

½ dl mörk brödsirap. ½ dl mörk brödsirap. 750 – 800 gram vetemjöl. Efter 50 min, ta ut formarna och pensla bröden med mörk brödsirap. Pensla med mörk brödsirap och in igen 10 min. 800 gram vetemjöl
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

4 dl vetemjöl. 1 dl brödsirap (jag tar 40/60 bagerimalt och vanlig sirap). Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
Dinkelbröd

Dinkelbröd

Smula ner jästen i degbunken och tillsätt vattnet, brödsirap och olivoljan, rör tills jästen löst sig
Helenas hälsobröd

Helenas hälsobröd

7 dl vetemjöl. 1 dl brödsirap. 7 dl vetemjöl. 1 dl brödsirap. Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning
Grynningsbröd

Grynningsbröd

Ner med vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, nötter och allt annat ni vill ha i brödet
Mjuka rågsiktskakor

Mjuka rågsiktskakor

2 msk brödsirap. 3 dl vetemjöl special. 2 msk brödsirap. 3 dl vetemjöl special. Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
Skållat grovt bröd med valnötter

Skållat grovt bröd med valnötter

1/2 dl brödsirap. 4 dl vetemjöl special (240 gram). 1/2 dl brödsirap. 4 dl vetemjöl special (240 gram). Ett mycket gott bröd med massa nötter som blir extra saftigt pga av skållningen
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Grovt rågbröd med kummin och fänkål

Grovt rågbröd med kummin och fänkål

"Grovt rågbröd med kummin och fänkål1 stort bröd5 dl grovt rågmjöl9 dl vetemjöl2 dl linfrö1 dl rågkross1/2 msk kummin1/2 msk fänkål1/2 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1,5 dl brödsirap7 dl filmjölkBlanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor bunke. 9 dl vetemjöl. 1,5 dl brödsirap
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda ner gårdagens smet och tillsätt 1/2 dl brödsirap, 2 tsk salt, 3 dl fint rågmjöl. Rör ner 4 dl vetemjöl special efter hand och till sist 1/2 dl rostade solrosfrön. 1/2 dl brödsirap. 4 dl vetemjöl special
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

300 g vetemjöl. 15 g brödsirap. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent. Fördela degen i två smörade brödformar som helst skall vara teflonbelagda
Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

1 dl ljus sirap (mörk eller brödsirap funkar också). 13-15 dl vetemjöl. 1 dl ljus sirap (mörk eller brödsirap funkar också). 13-15 dl vetemjöl
SNABBA FRALLOR

SNABBA FRALLOR

1/2 msk brödsirap (1 msk socker). 4-6 dl vetemjöl special (12 dl). 1/2 msk brödsirap (1 msk socker). 4-6 dl vetemjöl special (12 dl)
Sirapsbröd

Sirapsbröd

63 g brödsirap. 11 dl vetemjöl special. 63 g brödsirap. 11 dl vetemjöl special. 50 g jäst. 5 dl filmjölk eller naturell yoghurt