Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater. Färsk basilika. Skär upp tomaterna och plocka av lite basilika blad och lägg ner i en bunke
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Mängden basilika i såsen får ni själva smaka er fram till, vi gillar basilika så vi drar en hel del blad så att det verkligen smakar
1 dl basilika, gräslök och persilja. 1 dl basilika. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Färsk basilika tillhör en av mina favoriter när det gäller färska kryddor. Jag gjorde en basilika aioli som är god till bla grillat kött eller varför inte som dressing till en god sallad
Till middag gjorde jag basilika och mozzarella biffar, kantarellsås och sparris. Köttfärsbiffar med basilika och mozzarella LCHF 4port700g köttfärs1/2 finhackad gul lök1krm svartpeppar1 tsk salt1 1/2 dl hackad basilika1ägg1 pkt mozzarella (125g i avrunnen vikt)Blanda köttfärsen i en bunka med ägg, lök, svartpeppar, salt, hackad basilika och forma till biffar men platta ut dem något. 1 1/2 dl hackad basilika
5 paket Philadelphia basilika. Börja med riset. Sätt ugnen på 150 grader och skär kycklingen. Stek sedan kycklingen tills den fått färg på båda sidor och krydda med salt och peppar
1 matsked torkad basilika. Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag. leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.