Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Varken blomkål eller vita bönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Lägg vita bönor i blöt över natten och koka dem sedan enligt anvisningen på förpackningen. Späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens 3 dl GoGreen svenskodlade vita bönor (torkade)
Sätt ugnen på 250°. Lägg dem på en plåt med skalet upp och rosta i mitten av ugnen 10-15 min tills paprikorna fått färg, de ska bli mörka. Tillsätt kokta vita bönor och koka ytterligare 10 min. ca 10 min Tillsätt kokta vita bönor och koka ytterligare
Vita bönor är rika på fibrer, protein och mineraler. Jag brukar utgå från torkade vita bönor. Den här grytan smaker något helt annat än vita bönor på burk med tomatsås
Variationen av kokta bönor på burk har ökat och idag finns ett stort utbud i butikshyllorna. Försök att undvika vita bönor i tomatsås som är mer lämpat till grytor
Katja Kristoferson 2 burk(ar) vita bönor , sköljda och avrunna. Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät massa, späd eventuellt med lite vatten om konsistensen blir för fast
Lägg på skalade och slantade morötter samt strimlad purjo. (eller en burk vita bönor). Smaka på köttet, är det inte färdigkokt, så fortsätt kokningen och späd eventuellt med mer buljong
Synd bara att Pinot Gris ska vara så dyrt på Systemet. Häll på vatten, så att det täcker. Packa ner så mycket färsk timjan som det går i en ”te-behållare” (en sådan där med käftar), så slipper du fiska upp timjan kvist för kvist på slutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.