Blåbärslängd (2 st ). Blåbärslängd (2 st ). Hej. Nu känns det verkligen som att hösten har kommit. Här har det regnat nästan hela veckan och varit allmänt kyligt i luften, och mer och mer löv börjar att falla från träden
Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstemperatur 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Blåbärslängder med marsánkräm, 2 stora längder. Denna helgen blev det massa mys med bio och bakning. Bakade en vetelängd med blåbärsfyllning blev kanske inte den snyggaste skapelsen men väldigt smaskigt
Dessa blev poppis hos sambon som älskar både blåbär och "bullar". Ingredienser. (2 längder)125 g smör3 dl mjölk1 tsk finstött kardemumma1 dl strösocker2 stora ägg50 g jäst för söta degar10-12 dl vetemjöl special Fyllning
Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer
Blåbärslängd 25 g jäst. Detta är ett av mina bättre bakpåhitt. Lyckan när man sätter en bakidé i verket och resultatet blir precis så bra som man hoppats är verkligen stor
Lägg buljongtärningarna i en liter vatten, värm och låt dem lösas upp. Skär kålroten, morötterna, broccolin, och blomkålen i småbitar och strimla purjolöken
1. Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare. 2. Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.