Hej. Nu känns det verkligen som att hösten har kommit. Här har det regnat nästan hela veckan och varit allmänt kyligt i luften, och mer och mer löv börjar att falla från träden
Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstemperatur 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Blåbärslängder med marsánkräm, 2 stora längder. Denna helgen blev det massa mys med bio och bakning. Bakade en vetelängd med blåbärsfyllning blev kanske inte den snyggaste skapelsen men väldigt smaskigt
Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer
Ugn. 225°. Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer
1. Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare. 2. Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer
Ja denna vecka som gått har inte vädret varit på topp precis. Regnet det bara öser ned, tralla lala la la la, ja men igår och idag så har i alla fall solen tittat fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.