Ingredienser1 blomkålshuvud2 tomater, skurna i bitar1 paprika, gul, skuren i bitar15 oliver, gröna5 rädisor, skurna i klyftor1/2 gurka, skuren i bitarSaft från en lime2 msk hampaoljaGör så härKör blomkålen i matberedaren tills den är finhackad
Stek blomkålscouscousen i några minuter under omrörning tillsammans med kryddorna. Däremot tycker jag alltid att det är kul med nya och roliga sätt att få in mer grönsaker i kosten
Fräs blomkålscouscousenmed salt och kryddor i några minuter under omrörning. Som tillbehör slängde jag ihop en mumsig blomkålscouscous, som får sin fina färg av den supernyttiga kryddan gurkmeja
Min fars paradrätt är denna fantastiska Musselgryta med sötpotatis och blåmusslor, som faktiskt inte bara är underbart goda utan också renar t ex Östersjön
Lax medblomkålscouscous och ricottakräm, foto. Mixa under tiden ricottaost, olivolja, örter, honung, citronsaft och -skal, salt och svartpeppar med en stavmixer till en slät kräm
Servera den marockanska kycklingen tillsammans medblomkålscouscous. Blomkålscouscous. Lägg allting i en matberedare tillsammans med saffran, spiskummin, paprikapulver, korianderfrön och olja
Oftast improviserar vi och slänger i lite vad vi har i kylskåpet och denna gången blev det en annorlunda köttfärsås med bland annat aijvar relish, morötter, buljong och paprika
Häll över blomkålscouscousen i ett finmaskigt durkslag. Med anledning av detta bjuder jag idag på en av mina absoluta favoriter från min kurs i Matiga sallader som jag höll för några år sedan – Marockansk blomcoussallad med harissakikärtor, aprikoser och saltrostade mandlar
Blomkålscouscous. Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Snitta fettkanten med en vass kniv, för att köttet ska ligga plant i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.