Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. Jag tycker jag fick då fick dem riktigt saftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Drömstadslimpa kommer från stadsdelen Drömstad i Lidköping och är i original ett "bikarbonatbröd". Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Att baka dessa godingar är inget svårt alls bara ett litet litet uns tålamod och framförhållning. Enklast och snabbast gör du det med fingrarna, skippa kniven
Igår och idag har jag vabbat, Diesel har feber. Vi har varit hos läkare och ordnat remiss till St Eriks Ögonklinik för att se om lillfisen behöver glasögon
Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Koka upp mjölken, slå den över havregrynen och rör om. Koka upp mjölken, slå den över havregrynen och rör omNär blandningen blivit ca 37 grader rör, ner resten av ingredienserna och kör ihop till en smidig degLåt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmarDela degen i 15 bitar och kavla ut varje bit till en tekakaLägg på plåt med bakplåtspapper, nagga och låt jäsa i 1 timmeSätt ugnen på 250 graderPensla med ägg och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min Låt svalna under bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.