Det är vanlig kolakaksdeg i botten med mycket kakao o pärlsocker – hemligheten med att få dem så där mumsigt sega och fudgiga är att de inte får gå en minut längre än tio minuter i ugnen
)*Skär i snitt medan de ännu är varma. 100 g rumsvarmt smör1 dl socker2 msk ljus sirap2 msk kakao2 dl vetemjöl1/2 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker*Sätt ugnen på 175 grader*Blanda smör och socker till en krämig smet*Blanda de torra ingredienserna*Blanda samman allt till en deg*Dela i två delar, rulla till längder*Platta ut på bakplåtspapper och räffla med en gaffel*Grädda mitt i ugnen 10-15 min (inte för länge
Detta är ett av helgens bakverk, ett no-bake recept med dulce de leche och Center choklad. Det blev det ena bakverket efter det andra, så det slutade med att jag stod i köket hela dagen
Omslut varje degbit med en center, är det sprickor i degen så rinner kolafyllningen lätt ut. Rulla till runda kakor, platta till lätt och lägg dem med jämna mellanrum på bakpappersklädda plåtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.