Dra av från plattan. PS receptet kommer från boken "Lakrits" av Elisabeth Johansson. Till nio stora maränger behöver du4 st äggvitor3 dl strösocker3 tsk lakritspulver1 msk lakritssirap (se recept nedan)lite svart hushållsfärgextra lakritspulver att strö över marängernaLakritssirap2 msk vatten1 msk lakritspulver1. Sätt ugnen på ca 130 grader. 1 msk lakritssirap. 1 msk lakritspulver. 1
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 15-17 minuter. 100 gram smör. 1 tsk vaniljsocker. 1 krm salt. 175 gram mörk choklad
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. Vi kör väl vidare med maten ifrån barnkalaset för en vecka sedan då Rasmus fyllde 1 år, stora killen. Ingredienser kycklingfilé i tomatmarinad till ca 12-14 bufféportioner. 11 st kycklingfiléer. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 1 dl olivolja. 1 kruka basilika, strimlad. Sätt ugnen på 175 grader. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 min. 1 pkt fetaost á 150 g. -) 11 st kycklingfiléer. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 1 pkt fetaost á 150 g
Den här buffén har upptagit en läskigt stor delav min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt. Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 11/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Låt köttet vila 10 minuter i bul-jongen. 1 tsk salt. 1 st gul lök. 1 st morot. 1 bitar rotselleri. 10 st vitpepparkorn. 1 st lagerblad. 1 st timjan. 1 dl mjölk. 1. 1 msk persilja
Smaka av med salt och pep-par. Skala lökarna och bryn dem i en stekpanna med 1 msk smör och råströsocker. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. 10 st pärllök. 1 tsk råströsocker. 1 tsk salt. 10 st kryddpepparkorn
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
För vår del denna söndag hade vi fyra små potatisar, morötter och créme fraiche i kylen. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.