Inlägget Fernandos julost dök först upp på BakingBabies. Här kommer i alla fall det som kom att bli Fernandos julost 2016. Ingredienser – Fernandos julost (0,8 – 1 kg)
På Fernandos i Macao serveras det mycket sangria till denna heta kycklingrätt. Här kommer receptet på våran försvinnande goda sangria, som vi brukar dricka genomgående till kyckling piri piri
Kyckling Piripiri, med klyftpotatis och "het" sky. Är en av mina favoriter efter bruna bönor. Det är just piri pirin som gör att det blir en favorit, nästan allt som innehåller piri piri gillar jag om jag själv får göra det
Beroendeframkallande kola med sting och julig stjärnanis. 1. Blanda grädde, stjärnanis, socker och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull och koka på medelhög värme
En klassiker i pastavärlden. carbonara. Foto. Jurek Holzer. Den klassiska pastarätten spaghetti carbonara har förmodligen ingenting att göra med carbonari (kolgruvearbetare)
1 kruka basilika. 50 gr pinjenötter. 1 vitlöksklyfta. 100 gr parmesan. ½-1 dl olivolja. Citronsaft. Svartpeppar. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slät
1. Lägg osten på aluminiumfolie och vik ihop. Värm osten i ugnen på 175 o i ca 10 minuter. 2. Vik upp folien och ringla över honung och olivolja, strö över timjan och svartpeppar
En av de där "vad 17 ska vi äta ikväll"-stunderna i den lokala mataffären resulterade i att vi snappade åt oss en av de där gratis receptbroschyrerna från Zeta Fernando di Luca och provade receptet på Ceasarpasta
Mia och jag kommer i detta och kommande blogginlägg att berätta vår förlossningsberättelse. Eftersom det är samma händelse kommer inläggen att överlappa varandra men vi valde ändå att ha dem som två separata berättelser då de beskriver förlossningen på lite olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.