Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmedsmakav bacon, parmesan och gräslök
Det tål att upprepas hur nyttigt det är medfisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Torsk med röd curry4 portioner 1 gul lök10 champinjoner1 röd paprika4 bitar koncerverat citrongräs2 msk olja2 msk röd currypasta1 ml koncentrerad fiskfond1 burk kokosmjölkca 600 g torskSaltPeppar Till serveringRis el nudlarNågon grönsak Gör så härSkala och finhacka lökenSkiva champinjonerna tuntSkär paprikan i små tärningarBanka ur citrongräsbitarnaFräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs ochcurrypasta i några minuterTillsätt kokosmjölk och fiskfondLåt allt koka samman på svag värme i några minuterDela torsken i lagom stora bitar och lägg iLåt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lockTa uppcitrongräsbitarnaSmakaavmed salt och pepparBli inspirerad till att våga laga medfisk
Detta är perfekt som plockmat, heta grillade kycklingvingar medsmakav lime, ingefära och chili. Krossa pipipiri tillsammans med saltet i en mortel, pressa andra halvan av limen
Våren är här och därmed ljuset. Resten av vitkålen skär du i strimlor, så det ser ut som nudlar och läggs i mot slutet precis innan det blir dags att äta
När ingredienserna har blivit mjuka mixar du soppan slät med en mixerstav. Hetta upp en stor kastrull med matfett och fräs lök, vitlök, grönpeppar och morötter på svag värme
Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklingen. Krydda med salt och peppar. Som bilden avslöjar så åt vi det här i mitten på december och det var härligt att få lite andra smaker då julsmakerna började tränga ut allting annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.