4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Toppa soppan med morotsstrimlor och dill. Skala och finstrimla moroten. Värm soppan tillsammans med fiskbitar och spenat under omrörning, tills fisken är klar ca 5 min
Lägg i bitar av torsk, laxoch buketter av broccoli och blomkål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i musslor och räkor och låt allt få ett sista uppkok
Nu blir det fisksoppa igen kära vänner. Jag har testat att göra soppan både med spenat ochmed rödbetsblast, både med bondbönor ochmed vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.