Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g kycklingbröstfilé 50 g rökt fläsk 2 gula lökar 200 g rotselleri 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 3 msk kycklingfond 1 liter vatten 1½ dl röda linser ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt Syrlig grädde: 1 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl Arla® ekologisk gräddfil ½ dl hackad färsk gräslök 1 baguette
Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke. Fisk- och skaldjurssoppa 4 st portionsbitar av laxfilé smör 1 st gul lök 10 cm purjolök 1 klyfta vitlök 2 msk fryst röd chili, hackad 1 dl torrt vitt vin 2 dl lätt cremefraiche 1 burk körsbärstomater 2 msk fiskfond 1 msk fryst basilika, hackad 1 nypa svartpeppar 1 burk kräftstjärtar i lag 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. med lite såsredning. 2-3 morötter. 0,5-1 tsk curry. 2 dl matlagningsgrädde 4%. 2-3 morötter 100 g rotselleri 1 vitlöksklyfta 0,5 purjolök 2 tsk flytande margarin 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 0,5-1 tsk curry 1 tsk körvel 1 tsk dragon 600 g kycklingfilé 2 dl matlagningsgrädde 4% 1 msk persilja salt & peppar
Stek sedan i matfett på låg-medelhög värme på en varm panna. Här kommer ett recept på en kycklingrätt som visades sig vara väldigt god med lite hetta och som blev uppskattad av middagsgästerna
Tillsätt grädde och dill och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Tanken med den här rätten var att göra en soppa med tydliga svenska smaker och som är lätt att koka ihop en vardag
Ätes med fördel ur enorm Indiska-muggmed sked. det är en kycklingsoppa som går på runt en halvtimme, och är nästan identisk med det här receptet, som jag även utgick från
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.