Chokladfondanter. Chokladfondanterna. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper som passar bottnarna av formarna och tryck i innan du häller i smeten om du vill kunna vända ur fondanterna ur formarna
Himmelsk god och delikat choklad fondantIngredienser till 4 mindre porslinsformar. 100 gr god mörk choklad100 gr mjölkfritt margarin100 gr socker2 ägg + 2 äggulor100 gr maizenalite saltlite äkta vaniljpulverTill formarna
FondantauChocolat 8 personer200 g 70 procentig mörk choklad1 msk starkt- eller espressokaffe200 g smör2,25 dl socker5 ägg1 rågad msk mjölSmörj och mjöla en springform
Pain auChocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain auchocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Fondantauchocolate är helt magiskt tycker jag. Två färdigbakade Pedro tröttnade på mig och flyttade in i en plastpåse Tyvärr är jag inte så galen i mörk choklad så jag kan klämma allt så nu har jag mängder av chokladfondant över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.