250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painauchocolate från Leilas recept. Painauchocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1
Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka painauchocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda painau chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite
Jag har ett doftljus med doften PainAu Raisin. Jag har aldrig ätit en Pan Au Raisin tidigare och vet inte om de görs med någon form av briochédeg eller smördeg, men kan medddela att dessa blev sjukt goda
Dag 1. Blanda alla mjölsorter på ett bakbord och gör en urgröpning mitt i. Tillsätt vatten, levain och salt i urgröpningen och arbeta in mjölet i vätskan, lite i taget, tills du har en mjuk, ganska kladdig deg
) med en alldeles egen variant något som de vet att jag tycker om – nämligen PainauChocolat fast med pistagepraliné och en god kopp Americano från Slöinge Kafferosteri
Himmelsk god och delikat choklad fondantIngredienser till 4 mindre porslinsformar. 100 gr god mörk choklad100 gr mjölkfritt margarin100 gr socker2 ägg + 2 äggulor100 gr maizenalite saltlite äkta vaniljpulverTill formarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.