Om du använder hela torkade pomeransskal, lägg dem i en kastrull med vatten och låt sjuda i 10 minuter. Blanda sedan fördegen med vetemjöl, rågsurdeg, salt och sirap och arbeta degen på låg eller mellanhastighet i cirka 15 minuter
Jag har surdegsbakaren Martin Johanssons bok med recept och nyligen gjorde jag hans gotlandslimpa. Jag tycker att det är oerhört fascinerande att få en deg att jäsa med hjälp av lite vatten och mjöl
Det finns nog ingenting så gott som ett nybakat bröd och det finns nog ingenting som luktar så gott som nybakat bröd, i synnerhet när det är kryddat med härliga brödkryddor
GOTLANDSLIMPA I MARS, två stora bröd. En gång i somras när jag bakade i Rute blev det ett litet missöde med pomeransskalen till gotlandslimporna (ja, de kallar dem inte limpor, de har nån grej med det, men det är ju faktiskt gotlandslimpor)
Jag skall baka ett gott bröd - Gotlandslimpa, ser väldigt gott ut & sedan bor min bror med familj på Gotland så vill ha lite koll på vilket bröd de äter
Så nästa gång du vill baka ett lite snabbare bröd medsurdegskaraktär så är det här ett bra tips. Så här kommer ett lite enklare recept, kanske ett recept man kan starta sitt surdegsbakande med
Täck degen med plastfolie så att det blir riktigt tätt och låt stå över natten. Lös jästen i vattnet och tillsätt detta tillsammans med sirap, socker och fänkålsfrön till skållningen
Gotlandslimpa. De sköra, parfymsöta små liven får mig alltid att tänka på excentriska tepartyn i brittiska trädgårdar med massor av vita spetsar och kristallglas och sherry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.