Green curry beef
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 gröna chilifrukter, ev utan kärnor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 5 limeblad
  • 2 tsk torkad koriander, malen
  • 5 vitpepparkorn
  • 1-2 tsk spiskumminfrön
  • 3 stjälkar citrongräs, finhackade
  • 1 dl thaibasilika eller vanlig, finhackad
  • 1,5 dl färsk koriander, finhackad
  • 3 lime, zest och saft
  • 2 msk neutral olja, t ex solrosolja
  • 350 g entrecôte
  • 1 gul lök, tärnad
  • 1 rödlök, tärnad
  • 150 g brysselkål, delad
  • 1 liten aubergine, tärnad
  • 800 ml kokosmjölk
  • olja, att steka i
  • 4 dl jasminris
  • 3 msk rostad lök
  • 2 msk rostade kokosflagor
  • lime
  • koriander
  • Currypasta5 gröna chilifrukter, ev utan kärnor 2 schalottenlökar 3 klyftor vitlök 2 msk färsk ingefära, riven 5 limeblad 2 tsk torkad koriander, malen 5 vitpepparkorn 1-2 tsk spiskumminfrön 5 limeblad 3 stjälkar citrongräs, finhackade 1 dl thaibasilika eller vanlig, finhackad 1,5 dl färsk koriander, finhackad 3 lime, zest och saft 2 msk neutral olja, t ex solrosolja
  • Till grytan350 g entrecôte 1 gul lök, tärnad 1 rödlök, tärnad 150 g brysselkål, delad 1 liten aubergine, tärnad 800 ml kokosmjölk olja, att steka i
  • Servering4 dl jasminris 3 msk rostad lök 2 msk rostade kokosflagor lime koriander

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.