Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja. Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten
Krydda med salt och peppar. Servera med nudlar eller ris. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna
Börja medcurrypastan. Lägg köttet på en tallrik medan du steker tärnad aubergine, lök och brysselkål. Servera med kokt klibbigt ris och toppa med färsk koriander, en klyfta lime samt en blandning av krispig rostad lök och kokos
Och tillsammans med kanel blir det en smakexplosion i munnen. Sås gjord på curry är så gott. ) Jag hade zucchini, tomat och paprika som grönsaker, men ta det du har hemma
Häll upp i serveringsskål, strö korianderblad över och servera med kokt jasminris. Tillsätt currypasten, men var försiktig det skvätter ganska mycket, och stek i 2 minuter under omrörning. 1 msk grön currypaste, ev mer
Något jag alltid har i kylen är thailändska currypastor. Det är thailändskt och man kan hitta dessa små godingarna i affärer med östasiatiskt sortiment
Det första dygnet efter att vi kommit hem från USA ville jag bara äta knäckebröd med ägg & kaviar + grekisk yoghurt med bär & granola (typ det godaste jag vet till frukost, lunch & middag) men dagen efter kände jag att det var dags för riktig middag i alla fall
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.