De här lättbakade grovalimporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Gillar ju som ni märker bröd med frön och nötter, brukar göra frallor av denna deg, men för att göra det lite enklare för mig så gräddade jag dom i två avlånga bakformar denna gång, ökade bara mängden vatten med 50 gram, blev ett mycket gott bröd, krävs ju att man har en hel del surdeg klar
En av favoriterna är danska limpor, som är lite mer ett koncept än ett recept. Rejäla limpor. Linda in limporna i en bakduk för att låta dem svalna, förvara sedan i plastpåse
Bland annat blev det den här goda grova limpan tillsammans med smör, ost och oxbottensalami. Jag gjorde 3 limpor som jag skivade upp och lade in i frysen, perfekt att plocka fram när man behöver lite gott bröd. Till 3 limpor behövs. Detta recept ger 3 limpor. Jäs limporna under bakduk i ca 30-40 minuter och pensla sedan med lite vatten. Ha en härlig dag 3 limpor
Ett par limpor som går snabb, lätt och smidigt att baka. Glutenfritt grovt bröd när det är som godast. 50 g jäst14 dl grov mix (Finax)8 dl ljummet vatten4 msk olja3 msk ljus sirap1 tsk saltBlanda ut jästen i vattnet
Detta var det smidigaste bröd jag bakat, behövde inte ens ta fram assistenten. Man blandar samman alla torra ingredienser och därefter vätska, klickar i en form och in i ugnen
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. Jag tror att de flesta av oss äter bröd någon gång per dag - om man inte är väldigt strikt och renlärig LCHF-are förstås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.