Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. / Anki och Håkan Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Jag hoppas att ni alla hade en riktigt trevlig julafton igår. Här var det full rulle och vi kan pusta ut efter att, enligt oss själva, ha gjort ännu ett perfekt julbord
Se till att det putsade och i mindre bitar skurna köttet och späcket har rätt temperatur, det vill säga att späcket är fryst och köttet är fryst på ytan
Dagens middag blev en korvgryta med vildsvinskorv. ca 500 g vildsvinskorv eller annan valfri korv (minst 75% kötthalt)½ gul lök3-4 dl grädde2-3 dl creme fraiche1 buljongtärning1 tsk sojasalt, peppar, cyennepepparBörja med att dela korven i lagom bitar, hacka löken
Förutom sparris kom jag den här gången hem med ett saftigt litet rökt gåsbröst och en hjort- och vildsvinskorv, som förtärdes i parken igår på årets första picknick
· Sörmländsk vildsvinskorv med dijonsenap· Buschetta på surdegsbröd· Tärnad färskpotatis och rosmarin i knyte · Gyllengula kantareller med havssalt, smör och rosmarin i knyte· Grön sallad på grillad sparris och parmesan· Pilgrimsmussla med avokadocrème och grillat surdegsbrödVildsvinskorvFantastiskt att vi fortfarande har vilda grisar i våra svenska skogar
Grönsakerna får sällskap av några goda färska korvar, både salsiccia och chorizo är två sorter som gör sig väldigt bra här, vi använde oss av Håkans hemgjorda vildsvinskorvar med smak av citron och vitlök
800 g kött grovmalen (saltas dagen innan i grova bitar innan malning)20-25 g salt(använd nitrit för fin färg samt bättre hållbarhet)200 g späck(tamgris) grovmalen och sedan fryst
Dan före dan före dan hos mina föräldrar på vad som i Jönköping kallas för gräddhyllan, dvs Bymarken, på de västnordvästra höjderna sett från Jönköping centrum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.