1. Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen
Tänk er en varm kväll i Grekland där man sitter på strandpromenaden med en gyros i handen. Precis så gott smakar hemmagjorda gyros och denna sommar har det blivit en favoriträtt här hemma
Det var rätt så många som nappade på tipset att köpa en rotogrill visade det sig. Nu får vi hoppas att de får vara hela ett tag också så vi hinner karva oss trött
Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda). Bryn köttet på hög värme, tillsätt därfefter grönsaksfräset, grädde, crème fraiche, tomatpuré och Metaxa, låt allt koka ihop i ett par minuter, smaka av med lite socker, salt, peppar och eventuellt mer gyroskrydda
Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivolja i en bunke. 8 tsk gyroskrydda. 800 g fläskfilé 8 tsk gyroskrydda 4 msk citronsaft 4 msk olivolja Salt 1 msk smör till stekning
Jag har läst en hel del om att man kan göra gyros med hjälp av sin grill och rotisseriet. Tyvärr glömde jag att fota maten innan vi skulle äta den, ni får hålla tillgod med en gyrossallad som vi gjorde dagen efter
Bryn gyrosen på medelstark värme. 2 paket Gyros Kebab från Schysst Käk1 flaska Felix vitlökssås1 flaska Kebab & GrillsåsPommes fritesSallad valfriVärm ugnen och sätt in pommesen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.