Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Riv löken, bryn och lägg den i pannan tillsammans med köttet. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över det krispiga baconet och servera med ris och en fräsch sallad
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Kontrollera med termometer så att innertemperaturen är ca 58° för rött kött och 62° för rosarött
Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellerna och stek dem i samma stekpanna som biffarna. Servera älgbiffarna medpotatismos, rårörda lingon och toppa med hackad persilja
Ugnsstekt lax med sås på trattkantareller, Omelett medtrattkantareller, Gräddig squashpasta medtrattkantareller, Grönsaksfrittata medtrattkantareller, och nu sist ut Risotto medtrattkantareller
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.