Salt & peppar. Denna gång föll valet på en indisk daal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Snabb indisk kycklinggryta medblomkål. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en klick yoghurt och bröd. 2 dl okokta röda linser2 morötter1 gul lök1-2 vitlöksklyftor1 grön chili1 msk färsk, riven ingefära (eller 1 tsk torkad)1 tsk gurkmeja1 tsk spiskummin6 dl grönsaksbuljongca 200 g frysta haricots verts2 dl kokta kikärtersalt(svart/chili)pepparSkölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indisk korma med halloumi och kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Servera grytan tillsammans medblomkål, kokos, banan och russin som tillbehör. ) Dagens recept är hämtat från boken “Gör livet lättare med viktväktarna”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.