Tanken var att jag skulle göra en enkel marängtårta, men det fickblijordgubbssorbetistället. Innanvi drar igång med julbaket kommer här en riktig sommarglass
Den här sorbeten bara måste du pröva om du har glassmaskin. Den blir helt underbar och väldigt vacker. några droppar citron som hjälper till med fräschören
Artusi var, som de flesta italienare, besatt av matsmältning. Han rekommenderar därför särskilt glass till efterrätt eftersom det kalla ”kallar tillbaka värmen till magen”
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
) och därmed föddes tanken på en rabarber- och jordgubbssorbet. I helgen passade jag på att kikalitei frysen för att se vilka av förra sommarens råvaror som gömde sig där
Att göra egna glassrån eller rånkorgar är inte alls svårt. Ja alltså, sådana där som man fyller med glass, som är sådär knäckiga och goda och som kanske till och med är alldeles nygräddade
I dag gjorde vi världens enklaste jordgubbssorbet (och en mer avancerad). Har du också sett den där på hyllan ielvarubutiken – yonanas, fruktsorbetmaskinen som påstås kunna trolla fram krämiga sorbeter på nolltid
Helst ska den röras för hand med sked, intevispas med elvisp. Det är ett tungt och svettigt arbete, så jag gör hellre en svalkande, och mindre muskelkrävande, glassversion av den varma drycken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.