Valde kalvkotletter, vilket jag kommer köpa igen. Jag är så bortskämd med bra kött och har nästan testat mig igenom hela köttdisken på Gårdsbutik Thuresson
Kontrollera med sticka att gratängen känns färdig. Salta, peppra och krydda efter smak med salvia. Servera kotletterna nystekta tillsammans med grönsaksgratängen
Lägg i kalvkotletternamed varsitt lagerblad ovanpa. Servera med stekta potatisar. Kalvkotlettsrecept för 4 pers. 2 kalvkotletter à 450g. Täck med aluminiumfolie och lat vila i 5 min. fr 2 kalvkotletter
När jag var liten åt vi ofta fläskkotlett, idag hittade jag kalvkotlett i kyldisken på affären. Med quinoa, béarnaisesås och broccoli är det en snabb och framför allt god (
En söndagsrätt medkalvkotletter som man kan byta ut mot fläskkotletter om man vill, dessa steks och får smak av färskpressad apelsin som får puttra in lite för att sedan bli en god sås
Receptet sägs i orignalversion komma från den Ryska rätten Pojarski som är ryska hackade kalvkotletter utvecklat av en berömd köksmästare från det romanoffska hovet
Kalvkotlett eller Entrecote. Börja med ett lager potatis och lägg sedan ett lager lök. Upprepa proceduren samt avsluta med ytterligare ett lager potatisskivor
dragon, kalvkotlett och sparrispotatis. Vispa ihop kokvätskan med en äggula i en kastrull. Sätt på låg värme/i vattenbad och vispa långsamt ner smöret emedan såsen tjocknar
Kalvkotletter kan tillagas på. Servera kotletterna med pasta eller ris på italienskt vis. Gnid in kotletterna med salt, peppar och de blandade kryddorna
Jag brukar egentligen ta benfri kalvkotlett eftersom innanlår ofta är lite segt. På vägen hem köpte jag lite tillbehör och på kvällen vara det bara att sätt igång med att förvandla köttskivorna till en middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.