Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite
RAW FOODBOLLAR MEDSMAK AV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var med och sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
När tryffelmassan svalnat något blandar du i godiset och slår upp i en form klädd med plastfilm. Dekorera varje tryffelbit med en saltflinga vid servering
De här bollarna är smaksattamedlakrits, men andra förslag på smaksättning är rivet skal av apelsin, vaniljpulver, kaffe eller så struntar man bara i att smaksättamed något annat än kakao
Nyttiga chokladbollar med en hint av lakrits. Dessa bollar är väldigt energirika, dock proppade med nyttigheter som kroppen älskar – lite beroende på ditt mål så rekommenderar jag att inte överkonsumera
Här kommer en variant medsmak av lakrits. Crème brûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla med Crème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
Crème brulée är ju gott från början, men medlakritspulver i är det ju helt fantastiskt. Vispa upp äggulorna i en bunke så att de blir lite fluffiga, och häll ner gräddblandningen i bunken med äggen samtidigt som du fortsätter att vispa
Här kommer ett superenkelt recept på tryfflar medsmak av lakrits. Choklad har den fantastiska egenskapen att den smakar sötare i rektion med salt, häftigt och gott
Låt sedan svalna och pudra över kakan med florsocker och lakritspulver. Blanda i de torra ingredienserna för sig och häll i allt i äggsmeten tillsammans med smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.