Korvkakan. För att få till korvkakan behöver man ha tillgång till en köttkvarn (det går inte att köra det i mixern för då blir det bara geggamoja av alltihopa)
Koka riset i det saltade vattnet i ca 20 min. Blanda de övriga ingredienserna i riset och blanda väl. Häll blandningen i väl smorda formar ( eller en större form)
Lägg riset i kokande mjölk- och vattenblandning och koka till en lös gröt, låt svalna. Lägg riset i kokande mjölk- och vattenblandning och koka till en lös gröt, låt svalna
400 gr nöt- eller svinlever. 1 1/2 dl korngryn 3 dl vatten 5 dl standardmjölk 400 gr nöt- eller svinlever 1 gul lök 1 msk margarin eller smör 2 ägg 2 msk sirap 1/2 dl russin Salt Peppar
Korvkaka, som bl. Vegetarisk korvkaka. "Puddingar", i "Kajsas Kokbok" från 1943, hittar man något som kallas "Vegetarisk korvkaka". Vegetarisk korvkaka 4 port. Sätt in i 175-200 graders ugn och grädda i ca 1 timme. 175-200 graders ugn
På julmarknaden kan man köpa finska "lådor", här är min mosters recept på morots- och kålrotslåda. Därtill finns potatislåda, som jag inte orkade göra i år, leverlåda och kållåda finns också men dem kan man äta året runt
are, nämligen ärtsoppa, leverlåda och Janssons frestelse. Häll grädde över så det täcker hela härligheten och gratinera i 225-gradig ugn tills frestelsen ser oemotståndlig ut
Jag köpte lever för andra gången i mitt liv igår, och nu är leverlådan i ugnen. ) Jag gillar heller inte leverlukten, det luktar betydligt mera när man steker den än när man har en leverlåda i ugnen
Rör i potatismjölet för att bevara vätskan i korvkakan. Känn med en sticka att korvkakan är klar. Späd med mjölk, det tar ca 30-35 minuter. Ställ den på galler i nedre delen av ugnen och grädda 35-40 minuter. 2-2½ tsk salt. 2-3 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.