Ett tips till alla som bor nere i Skåne är att ta en tur till Lomma och Lomma Glassfabrik. Förslagsvis så börjar man med att äta fisk hos Fiskeboden och så tar man efterrätten på Glassfabriken
Mer nyttig snabbmat åt folket…. De senaste dagarna har jag bjudit på riktigt snabblagade recept, som kontrast till alla de långkok jag hållit på med i vinter i Alanya
Hej vänner. Jag är jävligt glad att kunna meddela att från och med idag, 1 januari, så kan ni käka min egen burgare ”Jävligt Borlänge” som vi kallar den, på alla Bastard Burgers restauranger
Och så hämtade jag Ann-Louise på Sturups flygplats och vi har haft en fin (men regnig) eftermiddag och kväll med besök på Lomma glassfabrik och sedemera mat och dryck vid köksbordet hemma hos mig
Hej. Hoppas allt är fint med er. Här kommer receptet på den andra galetten som jag har tagit fram till menyn på Creperian Crepson & Co som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen här i Stockholm
Fräsch sommardryck. Vilken värme vi fått igen, idag har vi haft 28 grader här i Stockholm. Har ändå min vana trogen gått en långpromenad på några timmar
När det är kalas så brukar glasstårtorna från Lilla glassfabriken vara mina självklara favoriter. 2007 skrev jag ett blogginlägg om dem och sedan dess har vi ätit oss genom sortimentet på såväl födelsedagar, bröllop som dop
Vi hann väl inte mer än in genom dörren i söndags, när vi kom hem från vår helg i Stockholm, förrän Håkan hade asat fram köttkvarnen och korvstoppningstillbehören
Idag ska vi in till stan en sväng för vi har lovat svärmor glass på Otto och Glassfabriken inne i Växjö City - svärmor älskar glass, till och med mer än mig, vilket säger ganska mycket, haha
Dessvärre lyste sjötunga med sin frånvaro i Kungsholmens matbutiker. En kväll, när jag bläddrade i den franske mästerkocken Auguste Escoffiers Stora kokbok (Åhlén & Åkerlunds Förlag, 1927) slogs jag av enkelheten i hans recept
Lasagne från Långkok för LCHF och Paleo. Foto Mikael Eriksson. Grönkålslasagne från min senaste kokbok. Idag är det tågresa från Stockholm till Östersund, det var skönt att mellanlanda hos Lennart på Kungsholmen några dagar
Njutbar efterrätt. Något av det godaste jag vet i dessertväg är glass och parfait. Men inte vilken glass som helst, det ska vara en gjord på riktigt fina råvaror och med betydligt mindre sött än de du vanligtvis köper i glasskiosken
I en liten dörr på kortsidan av glassfabriken så finns en frys med lite olika glassar. I höstas när vi stängde sommarhuset på Vikbolandet sö svängde vi förbi Sänkdalens Gård en sista gång för säsongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.