Ursprungsrecepet kommer från kokboken "Medelhavsmat för svenska kök" av Mette Ankarloo. Än idag kan jag bläddra i den och tycka att den står sig utmärkt väl i jämförelse med många av de kokböcker som kommit ut under de fjorton år som gått sedan just denna titel stod högst på min önskelista
Ta upp kycklingbitarna, torka av med hushållspapper och spara marinaden. Stycka kycklingen i 8 bitar och lägg dem åt sidan medan du gör marinaden. Tillsätt sedan marinaden tillsammans med 1 dl vatten och buljongtärningen och låt puttra under lock i ca 40 minuter
Koka upp buljongen med citronsaften. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Servera genast med ris eller couscous och lättkokta grönsaker eller en sallad
Krydda med salt, peppar och riven ingefära. Späd med buljong. Smaka av med limesaft , salt och peppar. Vispa ut äggulorna med grädden och rör ner det i grytan
KYCKLINGFRIKASSÉMED PAPRIKA. Späd med buljong under omrörning och smaka av såsen, ev med salt. Kärna ur och strimla paprikorna och låt dem koka med ytterligare 5 minuter
Häll av potatisvattnet och krossa potatisen grovt med trägaffel eller liknande. Smaka av såsen med pressad citron, kanske mer salt samt kajennpeppar och grädde
Koka upp vattnet med buljongen. Skala och skiva morötter, låt dem koka med de sju sista minuterna. Skaka 1/2 deciliter vatten med mjöl till jämn smet i en burk, vispa ner i buljongen. Låt sjuda 3 minuter, smaksätt med lime och hackad dragon. Koka fullkornsris efter paketets beskrivning, låt ärterna bli varma med riset de sista 3 kokminuterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.