Kycklingklubbor med inlagda, marockanska citroner och äpple
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 Minuter Tillagningstid 30 Minuter Total tid 40 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 1 kg kycklingklubbor 1 tsk gurkmeja en nypa salt 2 syrliga gröna äpplen, tunt skivade 1 st finhackad inlagd citron en nypa svartpeppar 2 msk olivolja 1 st finhackad gul lök 2 st finhackade vitlöksklyftor 2 dl kycklingbuljong 1 dl finhackad färsk persilja Instruktioner Blanda gurkmeja, salt och peppar. Gnid in klubborna med kryddblandningen. Låt de marinerade klubborna ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten om du har tid. Stek klubborna på båda sidor i ca 5 minuter eller tills de får färg och lägg över i en kastrull med lock. Stek löken tills den är mjuk, tillsätt vitlök och stek i några minuter till. Lägg allt i kastrullen med klubborna. Häll på buljong och lägg i den finhackade, inlagda citronen. Låt alltihop puttra under lock i ca 1 timme Tillsätt äppelklyftorna de sista fem minutrarna. Toppa grytan med finhackad mynta och bladpersilja och lite finrivet citronskal. Servera med bulgur och pitabröd. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.