10 Minuter
Tillagningstid 30 Minuter Total tid 40 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 1 kg kycklingklubbor 1 tsk gurkmeja en nypa salt 2 syrliga gröna äpplen, tunt skivade 1 st finhackad inlagd citron en nypa svartpeppar 2 msk olivolja 1 st finhackad gul lök 2 st finhackade vitlöksklyftor 2 dl kycklingbuljong 1 dl finhackad färsk persilja Instruktioner Blanda gurkmeja, salt och peppar. Gnid in klubborna med kryddblandningen. Låt de marinerade klubborna ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten om du har tid. Stek klubborna på båda sidor i ca 5 minuter eller tills de får färg och lägg över i en kastrull med lock. Stek löken tills den är mjuk, tillsätt vitlök och stek i några minuter till. Lägg allt i kastrullen med klubborna. Häll på buljong och lägg i den finhackade, inlagda citronen. Låt alltihop puttra under lock i ca 1 timme Tillsätt äppelklyftorna de sista fem minutrarna. Toppa grytan med finhackad mynta och bladpersilja och lite finrivet citronskal. Servera med bulgur och pitabröd. 3.5.3226
Rör i chili och citron. Häll lag och fänkål i väl rengjorda burkar. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt
Den här gången blev det med rödbetor, äppleoch citron och man kan alltid stoppa precis det man har hemma och man är sugen på och tänk på att det går åt ganska mycket frukt
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.