2 dl
kokta röda linser<br /> 4 morötter<br /> 1 st rödlök<br /> 1-2 msk persilja<br /> 2 tsk spiskummin<br /> 1 tsk curry<br /> 2 vitlöksklyftor<br /><br /> Koka linserna och låt rinna av i ett durkslag.<br /> Fin riv morötterna och löken.<br /> Fräs kryddorna och löken i olja någon minut. Tillsätt morötterna och den pressade vitlöken låt fräsa någon minut till.<br /> Blanda nu allt och forma till små biffar och stek i rapsolja.<br /><br /> <strong>Mangosås</strong><br /> 1- 2 dl fryst mango<br /> 1 pressad lime<br /> 1/2 hackad röd chili<br /> 2 dl turkisk yoghurt<br /> salt, svartpeppar<br /><br /> Bland alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.<br /><br /> Servera med bulgur.</div>
Hacka alla örter fint och blanda ner i smeten tillsammans med grönsakerna. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade
Linsbiffarmed smak av soltorkade tomater och rostade morötter. Men när jag började äta enligt elimineringsfasen i FODMAP så fick jag sluta med detta då de flesta linser och bönor inte är tillåtna i denna fas
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ringla över limedressing. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Salta och peppra. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen
Ringla över limedressing. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Salta och peppra. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen
Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök. Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver
Efter att jag hade gjort den här salladen till min helstekta blomkål igår, hade jag quinoa och linser i kylen, och genom att blanda dem med lite extra ingredienser fick jag till några vegetariska biffar
Hacka alla örter fint och blanda ner i smeten tillsammans med grönsakerna. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade
Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök. Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver
Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen. Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär och pumpafrön
Blanda medbulgur, pumpa och toppa med granatäpplekärnorna och pumpafrö. Här kommer i alla fall en variant med pumpa, granatäpplen och fetaost som vi även har med i dagens Metro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.