Förra veckan slötittade jag i en kokbok i skolbiblioteket och fann ett recept på malfattimed spenat och ricotta, beskrivet som något mjukare gnocchi, och det lät ju inte helt fel
Börja med att skala rotsellerin och koka den därefter mjuk. Fyll squashen med rotsellerimassan och släta till massan i mitten av squashen så att den passar squashens egen form
Hell over salsa verde og strø over med hakket vårløk. 200 g lakse filet200 g kveite200 g store reker2 stk potet4 stk gulerot1/3 sellerirot1 bunt vårløk4 ss salsa verdeSkrubb og rasp poteter på Saladmaster maskinen med kone nr 5
Bryn bitarna i en rejäl klick smör tillsammans med löken. Tanken är inte att det ska bli goda bitar med tuggmotstånd, utan de ska koka sönder och istället ge riktigt god smak och färg till grytan
När den är klar så smaka till den med dragon, salt och peppar. Och sen vila i folie såklart i ca 10-15 min. vispar 2 äggulor med en skvätt vitvinsvinäger på låg värme
Behövde ju göra något med en broccoli som legat lite för länge i kylen. Och ihop med grädde, ca 2 dl, och ost, ca 10 hyvlade skivor, en bit brieost i bitar, ca 1 dl oxfond, muskot, salt och peppar så blev det en gratäng. 200 grader i ca 1-1,5 timme. ca 1-1,5 t
Men finns det något med tråkigt än en tom kyl. Revbenen fick koka i en timme lite drygt tillsammans med lök, lagerblad, svartpeppar, chili, oxfond, vatten, smör, olja, salt och lite röd vin
Stek i rikligt med smör. Köttbullar till 4 personer800 gram nötfärs (blir väldigt bra om man tar hälften nöt och hälften fläsk)1 ägg2 msk tomatpuré1 msk dijonsenap1 stor hackad vitlöksklyftasalt och pepparNågra skvättar WorcestershiresåsBlanda allt väl och forma köttbullar med fuktade händer
- två finhackade chalottenlökar,. Men den som vill ha mera färg på ytan får börja med att bryna kycklingen i lite olja innan hon/han/det sätter igång med själva kokningen
Linssoppa med feta till 3 portioner 2 morötter 1 palsternacka ev. en liten klyfta kålrot eller lite sellerirot 1 liten gul lök 1,5 msk tomatpuré 1 dl röda linser 1 msk olja 1,5 msk flytande grönsaksfond ca 8 dl vatten (det ska täcka grönsakerna) 1 tsk torkad timjan svartpeppar ca 40 g feta med örtkryddor Skölj linserna och låt rinna av. Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 3 portioner
Dagens öl-tips. Rotfrukterna var billiga och vi passar på att fylla upp frysen med lunchlådor. Ska du frysa in det i lunchlådor så låt grönsakerna ha rejält med motstånd kvar
Lammgryta med curry faktiskt. Vi lagar ju väldigt sällan mat med lite mer orientaliska smaker men är det nåt italienarn gillar så är det inte helt otippat bambuskott så det fick också vara med i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.