Första dagen är alltid lättast. Man känner sig sjukt pepp, allt går bra, man är förberedd, maten smakar bra och det känns som man skulle kunna detoxa i flera månader
Detoxdag 3. Det känns bra och jag mår fint. -) Känner mig lite småhungrig ibland men då proppar jag i mig massa frukt, är inte helt van än vid att enbart äta raw och lätt mat
Dock går fastedagarna, som jag kallar detoxdagar ut på att matsmältningen ska få vila för att kroppen ska kunna syssla med andra viktiga saker (vila, bygga upp, stärka etc
När jag två dagar i veckan kör mina detoxdagar (5. Ja är ju en riktigt sopp-o-holic. Älskar soppor. 2-detox) är det verkligen perfekt med soppa, så då brukar jag passa på
Te, gärna grönt (fuskar med en kopp kaffe med mandelmjölk per detoxdag också). Genom att äta som vanligt (fortfarande hälsosamt till största delen) under fem dagar i veckan, och äta betydligt mindre (ca 500 kcal för kvinnor och 600 kcal för män) två dagar så låter vi matsmältningen och kroppen vila
Matplanerna gjordes om och vi behövde plötsligt mat till fyra som kunde förbredas dagen innan. Söndagsmiddagen var planerad, kantarellerna låg på tining i kylen
Nygammal soppa på blandsvamp, med snyggt garnityr (4 varmrättsportioner eller 6 förrättsportioner). 6. Nygammal soppa på blandsvamp, med snyggt garnityr (4 varmrättsportioner eller 6 förrättsportioner)
Dessa detoxdagar brukar hamna efter dagar jag har ätit extra mycket/ unnat mig lite extra väl, och det är då jag vill få ut "allt skit" (ursäkta) för att få min kropp att må bättre
När vi handlat upptäcktes dock en ask champinjoner som sjöng på sista refrängen, och med tanke på senare matplaner togs chansningen att svampen skulle passa tillsammans med rödbetorna
Vad har ni för matplaner för påskhelgen. Jag måste varit lite snurrig i kolan när jag skrev senaste eckomatsedeln, för jag glömde helt och hållet bort att det är påsk denna veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.