Igårfick jag hem senaste numret avLantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
Jag grillar helst på kolgrill då det är mest miljövänligt och undviker alla former av tändvätska. Den här såsen serverade jag minmatväninna & tillika mästerkocken Sigrid Bàràny när jag bjöd henne på damlunch
Nu är senaste numret avIsabellas ute i handeln. Missainte denna underbara tidning, i detta numret tema utekök genom att återanvända gamla möbler och prylar och inteminst ett perfekt reportage om snabba sommarrätter för att slippa stå i köket
På bilden ovan ser nimittbidrag, en Polkanelbakelse med en botten av kanelsmakande kladdkaka som varvas med ett lager vit chokladmousse med polkakross, som isin tur möter ett lager chokladmousse med kanel för att sedan toppas med ytterligare ett lager vit chokladmousse med polkakross
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Innan jag träffade min sambo Jimmy hade jag aldrigätit tjälknöl
Det här gjorde köttet riktigt mört, det lossnar nästanavsig själv från benen. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidanav Åreskutan
Kavla/tryck ut degen i en pajform och nagga. Nej, ingenöverdrift. Låt tomatkrosset rinnaav. Jag har älskat denna tomatiga paj ända sedan vi gjorde den i femman på hemkunskapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.