Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke
Riv mandelmassa och äpple och blanda med grön pastafärg. Sen står det i receptet att det ska vara ett halvt Granny Smith äpple, men jag tog ett som jag pallat hos min kusin på Hönö
Det som är på bilden är bara shopping från första dagen. Sådant som Taiwans oberoende, massakern på Himmelska fridens torg och förföljelsen av Falun Gong är alla förbjudna enligt de lagar som man påstår ska skydda allmänheten från våld och pornografi
Garnera med dragon. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Servera med pasta eller ris. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Det blir första helgen den här hösten utan vatten från kommunen. Nu när det är avklarat och vi är överens om att här finns inga färgglada bilder att inspireras av så får jag göra ett försök med ord i stället
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
Nu är det en ugn med ångfunktion, så man kan välja om man vill använda den eller inte. Jag var stolt som en tupp över min limpa (som var något platt till att börja med, men tog sig) och min pizza som smakade helt och hållet gudomligt
Jag valde att fylla mina skal med en ganche gjord på hallonpure, choklad och lite lakritslikör från Italien som jag fått till skänks för att använda i något recept
Som utlovat kommer här receptet på rätten som jag tävlade och vann med på tisdagens Cook Off mellan mig och Linda Råberg (Lindas Matstuga) som Ta Fram DetBästa arrangerade
Porchetta - ja, har blivit en midsommartradition för oss och våra goda vänner P och K. Det är något så oerhört tilltalade i att fylla och krydda en grissida, rulla ihop den, binda den och under flera timmar låta den långsamt smälta på grillen, medan delikata dofterna sprider sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.