Att vakna upp till sol och blå himmel varje dag, vilken lyx. Passade på att inviga min nya vinkylare. Igår åt vi kräftor och till dem gjorde jag nog den godaste pajen jag någonsin gjort
I eftermiddags blev det fika på altanen med nybakade muffins, som man har längtat. Det är magiskt att sitta och snutta på kaffet med solen i ansiktet och bara ha det gott
Pensla en avlång sockerkaksform med kokosolja och häll ner smeten i formen. Blanda ner kanelen, nystött kardemumma och den malda nejlikan i den varma kokosoljan
Dessa nya drycker från GoGreen fungerar som ett alternativ till mjölk och förutom att ha dem i en smoothie kan man smaksätta téet eller kaffet med dem, ha dem till müsli eller bär och frukt, eller varför inte värma tillsammans med kakao till en varm choklad
Det blev det första receptet jag testade. Ät till frukost och känn dig sedan nyttig som få under resten av dagen, det är så nära Gunde Svan man kan komma
Barerna är sötade med stevia och jag testade två smaker av en Low carb-bar och en Kexbar. Ett av mångas favoritrecept är OIAJ (Oats In A Jar) som kan göras både varm och kall (overnight oats)
SÅ BESVIKEN jag blir när jag läser Råd & Röns test om kravmärkta kallpressade olivoljor och ser att Saltå Kvarn är en av de få som innehåller rester av besprutningsmedlet klorpyrifos
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.