Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
I eftermiddags blev det fika på altanen med nybakade muffins, som man har längtat. Det är magiskt att sitta och snutta på kaffet med solen i ansiktet och bara ha det gott
Vi grillade och hade det lite gott och till efterrätt bakade jag en kladdkaka medkolafyllning. Receptet kommer från Jennys matblogg, men jag hoppade över toppingen med choklad och ricecrisp för att istället toppa kakan med grädde, hallon och björnbär
Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar skumbollar och nu har jag nog gjort de godaste skumbollarna någonsin - Kolaskumbollar med salt kolafyllning
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, ca en msk till varje kaka. Lägg ihop kakorna två och två med en fyllning av karamelliserad mjölk och havssalt mellan
Glutenfri chokladfondant medkolafyllning. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Smält sockret tillsammans med glykos och vatten på medeltemperatur till ca 190°, till en mörkt gyllenbrun färg. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 liter, klädd med bakplåtspapper
Kolafyllningen. Kolafyllningen. 27 Jul. 14. 23. Pecannötspaj medkolafyllning. 1kommentarer. Testade för första gången att baka en pecannötspaj och receptet jag utgick ifrån kommer ifrån Jennys Matblogg
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Breda ut hälften av kladdkakssmeten i formen och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resterande kladdkakesmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.