Denna gjorde jag med frysta jordgubbar, glass och färska hallon och en gnutta vaniljsocker. Vet inte varför, men det är väl när salt möter sött och det är lite udda som gör det så gott
Att göra glögg på öl tycker jag så här i efterhand är mycket bättre än att göra den på den klassiska svagdrickan och visst blir den lika kladdig på golvet då man spiller den medan tappningen pågår
Häll upp i ett stort glas, i med sugrör och njut. Mixa ingredienserna med stavmixer eller i maskin. Toppa gärna drinken med en klick vispad grädde, riven kokos, kakao-nibs eller hackade hasselnötter
Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna
Skär frukten i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med bären. Separera gulor och vitor. Häll upp i små burkar eller dricksglas och garnera med resten av vispgrädden, frukt och bär
Servera i glas med sugrör och ev. Fler recept med bär hittar du HÄR. Under dessa varma dagar går mixern för fullt här hemma, idag blev det en smarrig milkshake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.