Smaka av med några varv på pepparkvarnen. 12 msk kallt vatten. 1pepparFinfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter
Här ha vi varit hemma hela helgen och donat och hållit på. Hm eller hur va det nu. Laxen det blev det vanliga, ni vet ugnsbakad på saltbädd osså romsås på det, mm mmmmmmm bli så gott
eller vad man säger. Den var god, men verkligen inte så kryddig som man vill att en chorizo ska vara. Skala, skär i bitar och koka bägge potatissorter i lättsaltat vatten i samma gryta
Häll i svampen och oljan från tomaterna. meddelar att det va ju LÖK igen i såsen. (ändå så hade jag bara tagit en halv av varje, nästa gång då tror jag att jag river ned löken då märker dom säkert ingenting) hi hi
Du kan behöva vända ett par gånger till innan kakan är färdig. Skiva tomaten i ganska tjocka skivor. De behöver inte vara gröna för att stekas (ni har väl sett filmen
vi har ju provat en hel del ny mat. Det var tortyr att sitta i matoset och vänta. Skiva lök (vi är tokiga i lök så vi har minst 3 st skivade lökar)stek på svag värme i smör salta och peppra och häll lite vatten över så att den kan puttra mjuk
man gör den lite på vad man har, den påminner mycket om Paella. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda på svag värme ca 25 minuter tills riset är färdigkokt
Jag använde receptet på "min vanliga" bulladeg, det som står bakpå mjölpåsarna från Myllyn Paras. Bakade ut degen till vanliga runda bullar som penslades med ägg och ströddes med en blandning av pärlsocker och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.