Två huvudsaklig stilar förekommer av denna rätten, Osaka stil, som jag ska göra en förenklad version av här (Utan Nagaimo) och Hiroshima stilen som har betydligt fler ingredienser
Vid vårt besök i Osaka stiftade vi bekantskap med denna härliga lunchrätt. För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
I västra delen av Japan, speciellt i Osaka, är Okonomiyaki mycket populärt. Jag kommer från Tokyo så jag brukade äta Okonomiyaki en gång i månaden eller två månader, men kanske folk i Osaka äter Okonomiyaki en gång i veckan
I Japan öppnades den första höghastighetslinjen redan 1964 mellan Tokyo och Osaka. När det svenska järnvägsnätet började byggas ut från mitten av 1800-talet och framåt hade man goda ambitioner
Efter ett par dagar hoppade jag på snabbtåget Shinkansen och åkte mot Kyoto, fortsatte till Kobe och Hiroshima, avverkade Osaka på hemresan och avslutade med fler dagar i Tokyo, då med ett något bättre boende
Vi ska försöka åka dit igen men då ska vi mötas upp i Osaka. För drygt 30 år sedan bodde jag ett år i Wyoming, USA som Rotary utbytesstudent och då blev jag bekant med den japanska utbytesstudenten Rie
Berlin, Helsingfors, Stockholm, Tokyo och Osaka. Nu har Stockholm Design Week med en gala på Berns Salonger varit där det den 6 februari korades vinnare i 15 kategorier
Så vart det dags igen för att träffa matbloggare i stan. Jag kan inte med ord beskriva hur kul jag tycker det är att jag endast genom att blogga (och såklart "prata" med andra bloggare genom kommentarsfälten) få möjlighet att träffa så många trevliga och matglada människor
Tadao AndoNär jag var i Japan förra gången hade jag förmånen att kunna besöka hans arkitektkontor i Osaka, en betongbyggnad som sluter sig utåt, men öppnar sig inåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.