Khachapuri från Adzjarien. Foto. Johnny Friskilä. Georgiskt ostbröd, eller khachapuri som det egentligen heter, finns över hela Georgien och är något av det mest typiska snabbmaten i det georgiska köket
Eftersom ni vid det här laget insett mitt budskap är det bara att vika en höstlig söndagseftermiddag och njuta av att i lugn och ro ta sig an de olika momenten fram till en ljuvlig stund vid matbordet
Dette er en skikkelig nittitallskake, det er nesten fristende å kalle det for retrokake. Jeg husker oppskriften spredde seg som ild i tørt gress på et tidspunkt da jeg ikke tilbragte så mye tid på kjøkkenet
Ett litet fall framåt sätter bollen i rullning, skapar ett flöde, startar en trend. Det vispade smöret som ställs fram på ett stycke kyld sten, till exempel
Da jeg så denne oppskriften i en av mammas Hjemmet fra tidligere i år måtte jeg prøve den. Jeg liker ostekake veldig godt, men lager veldig sjelden andre varianter enn de to jeg har lagt ut her, da jeg synes de er de absolutt beste i hver sin klasse (bakt ostekake og ostekake stivnet med gelatin)
(10-12 store boller) 6 dl lunken melk1 kg hvetemel50 g gjær150 g sukker3 ts havsalt3 ts kardemomme1 egg150 g smørBland alle ingrediensene i kjøkkenmaskin, hold igjen smøret og 1 dl av melken
Finn fram et passe stort fat. Stryk kjeksmassen jevntSlik hvelver du en ostekake. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp kjelen i noen sekunder
Oreo – ostekake. Dette er en av favorittkakene til barna mine. Oreo, denne mørke sjokoladekjeksen som barn elsker, blandet med ost, smør og hvit sjokolade
Samtliga kommer från soliga Apulien i Italien där några av världens bästa tomater växer. Burktomaterna är många gånger att föredra i matlagning framför ibland smaklösa, färska, växthusodlade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.