Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan en minut mindre än instruktioner på förpackningen för slutligt al dente-resultat
400 g pasta (t ex strozzapreti) 300 g svartkål 3 klyfta vitlök 1-2 tsk chiliflakes 4 msk olivolja 4 msk sötmandel, rostade och hackade 1 citron salt peppar
(Receptet kommer från Middagsfrid’s vegokasse som jag recenserade här). Den söta, mosiga pumpan tillsammans med salt, rökig fetaost blir en riktigt krämig och god pastasås som jag ska ge mig på igen i höst när jag har egna pumpor i landet
Detta är en sockerfri, fiberrik och proteinrik pasta som innehåller endast 6,3 gram kolhydrater per portion, med ett lågt Glykemiskt Index (GI). Vanlig pasta innehåller, per portion, runt 35 gram kolhydrater och fullkornspasta runt 30 gram kolhydrater. Detta att jämföra med vår Low Carb Pasta som ligger på endast 6,3 gram kolhydrater. Fullkornspasta innehåller ungefär 3 gram fiber per portion medan vår Low Carb Pasta innehåller 4,5 gram fiber. Vanlig pasta innehåller, per portion, runt 6 gram protein och fullkornspasta runt 7 gram. Vår Low Carb Pasta innehåller hela 28 gram protein per portion eller 60,9 gram per 100 gram
Mandlar från Barcelona - rostade sötmandlar med nougat rullade i kanel och kakao. Jag såg tv-programmet Leilas jul med Leila Lindholm och kunde inte motstå dessa
Låt småputtra medans du kokar spaghetti eller annan pasta. Av fläskfilén gjorde jag en pastasås. Fick hem några smakprov ifrån Bodalsgris häromdagen bland annat en fläskfilé
När pastan är kokt till -al dente- blandar du i kött och rotsaks-blandningen i pastan, strör den hyvlade parmesanosten över ochtoppar med några cherrytomater och den är klar för servering
Recept från Klimatmat. I samma veva som jag tillagade mandelfrikadeller, besökte höstmarknad samt letade fint porslin på loppis gjorde jag en enkel pastarättmedmandel, squash och vitlök, enkelt men ack så gott
Skär filéerna och lägg uppe på pastan slå på lagom med sås. Koka pastan och lägg upp på stora fat. Ta ut de färdiga kycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.