Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Plankstek är något bland det bästa jag vet. Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Börja medkalvsteken. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör. Smaka av med salt på slutet, då sardellerna förmodligen är tillräckligt salta för att krydda upp potatisen
Grön sparris med sälta av pancetta och en brytning av ett friskt och sött äppelvin. Smaka av med fond. salta och peppra kotletterna samt stek dem i rejält med smör
I fredags så var det spakväll hemma hos mig med bästa vän ochplankstek stod på menyn. Pepparbiff tillsammans med Duchessepotatis, baconinlindad sparris, tomat och lohmanders bea
Grillad kalvmed sparrissalsa och sardellbakad potatisPortioner. Börja medkalvsteken. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör
Lägg köttet i den varma buljongen och använder du fläskkött så låt koka ett par minuter men använder du kalv så lägg i köttet och låt det bara dra i eftervärmen medan du gör potatisen
Blanda hälften av gräddblandningen med marshmallowsfluffet och rör om. Blanda ihop med kaksmulor. Plankstek hade jag visst lovat så det va bara att kavla upp ärmarna och skala pären
Späd med lite vin, kalvfondoch lite vatten i taget. Med den här rätten var det tvärtom. Kalv. Jag trodde inte att Arvid och Sigrid skulle äta så mycket - men det gjorde de verkligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.