(Åsikterna – och smaken – går isär om hur mycket grädde det ska vara i den här soppan. Prova dig fram. Du kan även byta grädden mot crême fraiche. Då får du den diskreta syrligheten på köpet och kan utelämna citronen.)
Garnera med ärtskott och en skvätt champagne. Eller vardagsvarianten: Med en fin olja (oliv, tryffel, argan...) och nymalen svartpeppar.
Grönkålschips. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Jag gjorde för första gången Crème Ninon. Har länge tänkt göra den, äntligen blev det av. Det är helt enkelt en lyxig variant av ärtsoppa och man blir glad bara av att titta, såväl som smaka på den
½ kilo innanlår/lövbiffca 300 gram champinjoner1 gul lökKalvfond + en skvätt vatten1 lagerblad1 msk dijonsenap (eller en grövre senap som inte är söt)½ dl cognacCa 2 dl smetana (eller crême fraiche)Storbladig persiljaOlja (neutral sort) och/eller smörSalt och nymalen svartpeppar
Härom dagen kunde de flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen. Eftersom det nalkas sommar var det mycket ljusa och lätta produkter som presenterades
Vispa grädden, och toppa varje färdig soppskål med en matsked grädde. Här har vi en prima förrätt till nyårsmiddagen - den gamla klassikern Créme Ninon
1. Täck hönan med vatten i en stor kastrull/gryta och koka upp långsamt. Ta bort eventuellt skum. 2. Tillsätt övriga ingredienser och sjud långsamt i ca 2 timmar
1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar. 2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull
Smaka av med salt, crême fraiche (du vill åt den lilla syran) och peppar. Ca 1 dl crême fraiche. 1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.