Rådjursfärsbiffar. Stek svampen tillsammans med fläsket i ett par minuter tills de får fin färg. Hacka en schalottenlök och en vitlöksklyfta och låt dessa fräsa med tills de är mjuka
Skiva över smör med en osthyvel. Persiljerotspuré. Mixa med stavmixer till en slät puré. Persiljerotspuré. Smaka av med socker, salt och nymalen vitpeppar
Ankbröstfile med persiljerotspure. Koka persiljerot mjukt och mixa med smör och salt. Snitta fettet och stek ankan med fettsidan nedåt så det får en krispig yta, kör sedan i ugnen tills innertemperaturen är ca 63 grader
En gryta skall man passa på och laga rejält av medan man håller på. Potatis- och persiljerotspuré. Igår så kokade jag själva grytan och idag låter jag den bara bli varm medan jag gör potatis- och persiljerotspuren samt fräser på lite grönsaker som garnityr
Servera medpersiljerotspurén. Lägg i grönsaker och låt fräsa med i ett par minuter. Häll av vattnet, mixa med smör och grädde och passera dem genom en sil
Betyget blev högt, känns bra eftersom vi har hela frysen fylld med rådjur. Hade dinkelpannkakor i kylen som jag fyllde med ost/salami & mangochutney/turkisk yoghurt
Blanda senap, vatten och tomatcrème med ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda färsen och kryddorna med ströbrödsblandiningen till en jämn och smidig smet
Renbogs rulle fylld med morotsterrin, persiljerot puré och. tillsammans med brynta kantareller. Krydda den tunna renbogs biffen med det krossade enbären salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.