Servera gärna rabarberpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Välkommen sköna fredag. Denna veckan har minsann gått riktigt fort och nu närmar vi oss helgen, den kommer bestå av jobb,utgång och söndag fix i sovrummet
Ta ut och njut med kaffe, något kladdigt och gott sällskap. 2-3 dl havregryn 0,5 dl smör vaniljsocker lite kanel och kardemumma (mjöl) mixa smör och socker, fyll på med havregryn till konsistensen är smulig och luftig krydda upp den med kanelen, kardemumman och vaniljsockret, blir det för stora smulor eller för kladdigt kan du mixa i lite vetemjöl. Topppa formen med smulorna, skjut in i ugnen på 200°c i 10-20 min beroende på form
Täck med smuldegen. Blanda ing. till smuldegen. Skölj och skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i pajform. Lägg i russinen Blanda potatismjöl,råsocker, kanel och ingefära och strö över
Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa. Mortla kardemumman och blanda ihop med socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke
Och så här i försommartid är det ljuvligt med rabarber i paj. Det här med pajrecept är svårt att uppskatta, eftersom alla har olika sorters formar och en del gillar att lägga på mer deg (som jag) och en del mindre
Mycket bus, lek och gemenskap och lite fotboll brukar de hinna med under veckan. Eftersom söta jordgubbar och sura rabarber är en perfekt smakkombination och blir så vackert ihop gjorde jag en smulpaj med både jordgubbar och rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.